Les persones, la nostra gran prioritat

Informació d'interès

Telèfons d'emergència

Consulta'ls

Consells per protegir-nos davant del Coronavirus 

 

El Coronavirus o COVID-19 és un virus similar al de la grip i que es transmet fàcilment entre persones per gotes respiratòries.Per evitar-ne el contagi és aconsellable tenir en compte els consells que indiquem tot seguit:

  • Rentat freqüent de mans amb aigua i sabó o solucions alcohòliques AL 70 %. El temps aproximat de rentat ha de ser d’entre 40 i 60 segons. És essencial quan s'ha estat en contacte amb superfícies d'utilització pública i/o en contacte amb possibles afectats.
  • Les persones que tinguin tos o esternuts han de tapar-se la boca i el nas amb mocadors d'un sol ús o amb la cara interna del colze i rentar-se les mans seguidament evitant tocar-se ulls, nas o boca.
  • En presència de persones afectades d'afeccions respiratòries agudes amb tos, esternuts o expectoració, cal evitar tenir un contacte proper. La distància mínima de seguretat recomanada és de 2 metres.
  • És molt important no tocar el menjar d'altres ni compartir utensilis com ara coberts, gots, plats i tovallons.
  • En el cas de mascotes i aliments, segueix les indicacions de les autoritats sanitàries, ja que els riscos continuen analitzant-se.
  • Si presentes símptomes compatibles i/o sospites que t’has pogut encomanar, no vagis a Urgències i posa’t en contacte amb els serveis sanitaris a través dels números de telèfon habilitats per les autoritats sanitàries de cada comunitat autònoma.
  • Segueix en tot moment les recomanacions que emeten les autoritats sanitàries.

Font:

Elaboració dels Serveis Mèdics del Grup ACM Espanya a partir d'informació de:

 

Consells Generals

Neteja de mans

Grups de risc

Consells si hi ha símptomes

Mascaretes